BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, July 8, 2010

:ianya bermaksud:


hye semua..pagi inie membuat apekah???
saya mahu update blog ..walaupun
saya dalam kemengantukan kerana semalam melayan mirza sampai kul 12 lebey...
mirza sudah terlebih main sekarng nie...sampaikan tak mahu tido....
dah penat tido jugak akhirnya...akhirnya pown pukul 12 tengah malam...
so, cerita apekah arinie????
arinie mau cerita tentang disebalik nama anak saya...
entry nie wajib di buat..coz ramai yang tanya saya nape letak nama anak camtue...
macam-macam respond saya dapat bile sebut nama anak kat orang yang bertanya tue..
peliklah....susah nak sebutlah....tak penah dengar lah nama nie...
ekceli nama tue dipilih secara tak sengaja
asalnya kami mahukan nama anak bermula dengan huruf ' I'
tapi macam susah pulak nak cari nama yang unik bermula dengan huruf I....
kalau setakat Iman Danish, Irdina atau Insyirah ker...berlambak dah baby kat dunia nie nama camtu...
so dalam mencari-cari tue...tetiba suami saya,incik b bagi idea..
"kalau kite letak nama anak kita Muhammad Uwais Mirza ok tak yang?"
dan reaksi saya ok je janji ader makna...
dan bermula dari haritu,kalau kitaorang bersembang dengan baby dalam perut memang duk sebut jer nama tue....
so..bile baby dah lahir....saya tanya incik b..nak letak nama ape nie...
spontan jer incik b menjawab...."kite letak Muhammad Uwais Mirza lah....."
dan maksud di sebalik nama nie adalah....
Uwais bermaksud pemberian,
Mirza pula bermaksud anak yang baik....
dan Muhammad diletakkan di depan mengikut nama Tok Ki incik amir....

*nama untuk anak perempuan mmg tak cari pown ....kalau lah time lahir tue perempuan memang gelabah lah kitaorg nak cari nama pulak..hehhee
*masa scan tue pulak tak nampak baby boy or baby girl....lagipun kitaorang tak kisah sangat pasal gender baby time tue..janji our baby sihat dan sempurna....

8 comments:

nanonano said...

insyaAllah mirza seorg ank yg baik =)

mun said...

naonano:aminnnnnnnn...

Ctiey said...

takpe mun... itu pengorbanan seorang ibu... semoga mirza menjadi baby yang sihat dan kuat dan membesar dengan baik... nama yang sangat unik dan sedap didengar...

mun said...

ctiey:yup ct....walaupown penat tapi enjoy tau ct...suka tengok dier senyum....thanks

nurul aziyana said...

syoknyer tgk mirza tido..comel..
erm makna nama penting tu..sbb tu salah satu tjwb parents yg akan ditnya

mun said...

nurul aziyana:hehehe..dlm tido mirza boleh buat2 muka tau..muncung2kan mulut dir..mmg comel...yups..sebab tue mun cr dulu maknanya..br accept nm tue...tak mahu ler main hentam kromo jer...

Ruzanna said...

tgk mirza teringat abg mun. mst mun ms baby cmtu kn hehe oo cmni rupenye mun ms baby. ok la nm mirza. kt sk coz jrg dgr nm tu. mksd pun baik. lps je mun lhr kn ank, kwn kt pun lhr kn ank lak. nm ank dia pun mirza gk. uik cm dh glamor sket je hehe

mun said...

ruzanna:uiks..yeke nadia....bg mun nm mirza nie unik dan anak mun pown suka jugak..bile dipanggil..tersengih-sengih dier...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...