BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, June 25, 2010

:genap 3 bulan:

arinie...25 June 2010 bersamaan hari Jumaat...
maka genaplah muhammad uwais mirza 3 bulan...
cepatnya masa berlalu...
sudah 3 bulan anak mama nie melihat dunia...
selama 3 bulan nie...banyak perkembangan nya...
jom...kite update perkembangan mirza...


- mirza sudah pandai meniarap....dah lama sebenarnya mirza cuba nak meniarap...tapi semalam secara rasmi mirza sudah boleh meniarap dengan sendirinya....masa dalam sesi percubaan tue..mengamuk-mengamuk jugak die nak cuba meniarap...asal baringkan jer..terus nak meniarap..tapi tak boleh..bile tak boleh...mulalah...menjerit-jerit tak puas hati...tapiii..bile dah boleh,pandai pulak dier senyum sampai nampak2 gusi..

-mirza sudah tidak menangis lagi bile kita bukakan baju die time nak mandi....ingat lagi masa memula mirza lahir...bile time nak mandi jer..menjerit-jerit menangis...tak suka dibogelkan....menangis tak hengat...macam kene pukul...kalau sapa2 dengar dier nangis..memang sayulah hati ingat budak nie kene dera...hahaa...padahal nak mandi jer...dah masuk dalam air..automatik dier senyap...suka pulak tue..siap sengih-sengih lagiii...

-mirza sudah kenal orang...terutama mama n papa die, kalau saya balik keje die akan tengok jer saya ke mana saya pergi dan takkan lepaskan pandangan sehinggalah saya amik n dukung die....
bile dah amik n dukung die....mulalah dier buat2 senyum sampai ke gusi...comel...

-mirza sudah mula nak pegang barang...terutama botol susu,time nak menyusu jer...mesti dier pown sibuk nak pegang botol susu...mengagau-gagau tangan dier nak pegang botol susu...pastu bile dah dapat pegang....di main2nya botol susu tue...mainan pown cmtue jugak....dah dapat pegang terus masuk dalam mulut...haaaa...

-mirza jugak dah pandai main air liur....penuh jer air liur kat bibir...kadang2 tue sampai meleleh-leleh..aisyhhh mirza..habislah gugur rambut mama..huhuhu...

-mirza sudah tidak menangis lagi bile time nak pupu....sekarang nie just pupu macam biasa jer..tahu2 dah penuh..hahaha...tapi pengeli tue ader lagilah....cuma tak menangis jer...

-mirza jugak dah pandai memanggil orang melayan dier....haaa...kalau dulu bile kita tinggalkan dier...dier senyap jer duk tengok tv..tapi sekarang..bile dier dah bosan tengok tv....dier mulalah menjerit-jerit "aaaaaa" memanggil orang datang tepi die dan layan dier....memang manja coz ader jer orang nak melayan dier..

-mirza juga dah pandai main tangan sendiri....di belek-beleknya tangan dier...pastu bile dah puas belek die masukkan tangan dalam mulut n hisap sarung tangan...sudahnya...habis basah sarung tangan tue...

-mirza jugaaa...sudah pandai tengok orang makan...pastue mulalah buat-buat mulut..keluarkan lidah...mcm nak makan jugak..tak padan ngan kecik....






dan ini hasil dari checkup bulanan mirza:
berat mirza: 5.6kg
panjang mirza: 61cm



*bahagia sungguh bile ader anak nie..tension dan segala masalah semuanya hilang tengok muka mirza

9 comments:

nanonano said...

betul tu..
skrg ni ank la terapi terbaik utk kite kan, walaupun penat cmne skalipun..
rasa aman je..
cpt je ms berlalu..xsbr nk tggu ank blh merangkak, berjln..hehe

Ruzanna said...

bl tgk ank mun, kt xsbr nk tgk dia bsr. cpt le bsr. seronok dgr cite mun psl mirza. meniarap la. ggt jr la. nk perhatian la. mst comel kn tgk aksi2 dia cmtu. syok gk jd ibu ek tgk gelagat ank. kt xleh blah bl mun ckp psl pupu. pe bnd la pupu. xphm lsg. bl kt bc blk oooo kt dh phm haha pupu...

mun said...

nanonano:btol2..mun mun tak sabar nak tgu anak mun pgl mun mama...

Jijahh @ f.k said...

comel nyee ..

mun said...

ruzanna:seronok sgt nadia...so kawenla cpt2...timang anak....pupu tue beraklah nadia...

mun said...

jijah@f.k:tengkiu

Ctiey said...

ooooo... mirza dah pandai bosan n tarik perhatian org ye n dah pandai belajar dgn objek2 di sekeliling.. sekejap je masa berlalu... rindu kt mirza.. tersenyum ctiey baca perkembangan mirza.. macam boleh terbayang je camne gelagat dier yg comel tu...

mun said...

ctiey:yup ct..sekejapan jer kan ct...jgn kata ct mun pown rindu giler kat mirza..even tiap2 hari jumpa...

Ctiey said...

comel tgk mirza nie.. aunty ctiey rasa macam nak cium2 je... muah muah muah.. hehehe..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...