BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, March 23, 2010

:muncul jugak:

owh..owh..owh...
tidakkkkkkk...
apekah inie....???
bile tengok kiri dan kanan di depan cermin...
cari-cari dalam tenet maklumat yang ada..
dan baru saya tahu,ianya adalah........STRECTH MARKS
hyee...ko muncul jugak akhirnye...
pada minggu-minggu terakhir kehamilan.saya ingatkan
"owh ok saya sudah 37 minggu,so strecth mark takkan muncul"
tapiiiii...sejak dua tiga arinie "dier" sudah munculkan diri,
walaupun tak banyak...sikit ajo...tapi ianya membuatkan saya terpikir....
"owh memang benarlah kata orang....strecth mark itu tandanya seorang ibu"
hahahaa....akhirnye saya dapat jugak tanda itu..
walaupun saya mula ambil langkah awal dengan memakai strecth marks lotion itu
seawal 4 bulan peknen...tapi akhirnye ader jugak...


-niela lotion yang sy pakai...wangi n tak berminyak-

kat cnie ader info sikit mengenai lotion nie....
Description:
Pureen Stretch Mark Lotion with TRIPLE ACTION FORMULA, contains Cocoa Butter,Almond Oil,Rose Hip Seed Oil,Collagen Elastin and Vitamin E to relieve itchiness due to skin dryness,strengthen skin and enhance its elasticity.

Features:
TRIPLE ACTION FORMULA that contains:-
- Cocoa Butter,Shear Butter,Almond Oil and Rose Hip Seed Oil to moisturize skin and relieve itchiness due dryness of the skin.
- Collagen and Elastin to strengthen skin and enhance its elasticity
- Vitamin E to give antioxidant protection.

Uses of lotion:
For a revitalizing body massage during and after pregnancy,to firm up skin and increase its elasticity.


When and How often Should I Apply?
Using a circular motion,gently massage lotion all the strech marks prone areas of the body e.g. abdomen, upper thights, waist and breast, twice a day (in the morning and at night).
Ideally,you can start applying from 1st month of pregnancy (before strecth marks occur) and continue until 3 months after delivery.


*takpelah baby mama redha...ini tandanya mama pernah mengandungkan baby selama 9 bulan tau..




7 comments:

mamaelly said...

alamak mun..elly yg tak pakai ape2 lotion ni cam ne ek...huhuhu cam takut je..tp dulu2 masa pas peknen si arwah kembar dulu tak ada sangat...

mun said...

elly:owh..yeke..kalau nak prevent elok pk la elly..terpulanglah kan...ader orang tak pakai pown ok jer..xder..ader yg pk..ader jugak...hehehe...

Ctiey said...

stretchmark lambang kasih sayang mun terhadap baby comelnyer... hehehe.. xpela mun... lotion yg ada tu sila sapu2 selalu.. semoga ia akan beransur hiang...

mun said...

ctiey:btol2 tue ct....hehehe...harapnyer gitu lah..tp dah muncul takkan hilang dah ct..cuma berkurangan jela...

ღnFashyaღ said...

mun, saya pun ade strecth mark ni, dah nak akhir2 kehamilan ni baru die muncul..waaa....geli pulak tgk stretch mark tu kat perut...erm...lotion tu pun fashya guna skang, hopefully ia akan berkurangan...

mun said...

fashya:uem...samala mcm mun...ianya takkan hilang tau..cuma berkurangan je la..

Ctiey said...

alamak... yeke mun.. takut la plak.. huhu...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...